hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Mentek, mennek, menni fognak

Az idei első fél évben sem lassult érdemben az egészségügyiek elvándorlásának üteme. Sőt, a 25 és 29 év közötti orvosok közül még többen is kértek „távozási igazolást” mint egy éve - írja a VG.hu.

Nyolcezernél is több orvos és fogorvos, valamint több mint két és félezer ápoló, szülésznő ment külföldre az elmúlt hét és fél évben Magyarországról. A gyógyszerészeket és az egyéb egészségügyi dolgozókat is beleszámítva azonban összességében még ennél is többen hagyták itt a magyar egészségügyet – idézi fel a lap.

A fiatal orvosok elvándorlását tehát biztosan nem sikerült megállítani, és egyelőre Orbán Viktor miniszterelnök két évvel ezelőtti víziója sem látszik reálisnak, amely szerint „pár éven belül nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik most külföldre távoznak”. Sőt, Dénes Tamás, a Rezidens Szövetség elnöke szerint jelenleg sokkal inkább attól kell tartani, hogy öt-tíz éven belül alig lesz itthon 30-50 év közötti orvos, ami miatt nem csak a betegellátás, de a külföldi orvosok ma még jól prosperáló itteni képzése is ellehetetlenülolvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink