hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Megvan az új európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár

Áder János köztársasági elnök az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkárává nevezte ki Schanda Tamás Jánost, aki az erről szóló okmányokat pénteken vehette át a Sándor-palotában.

Az államfő szeptember elsejei hatállyal bízta meg új feladatával a 2014-től mostanáig ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkári tisztséget betöltő kereszténydemokrata politikust, áll a minisztérium közleményében.

Schanda Tamás János feladata a jövőben a 2014-2020-as ciklusra tervezett uniós fejlesztési programok koordinálása lesz. Az új államtitkár 2013 és 2014 között a Magyar Külügyi Intézet koordinációs igazgatói posztját töltötte be, előtte több kormányzati háttérintézménynél és a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen is dolgozott, illetve 2010-től helyettes államtitkári kinevezéséig Budapest II. kerületében önkormányzati képviselői tisztséget töltött be.

Az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár korábban Köpeczi-Bócz Tamás volt, felmentését július 19-én kezdeményezte Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere. Az Emmi akkori közleménye szerint a lépésre a 2014-2020-as uniós fejlesztési programok "szakpolitikai koordinálásának hiányosságai" miatt került sor.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink