hirdetés
2024. április. 17., szerda - Rudolf.

Megújult és kibővült a XVI. kerületi szakrendelő

Megújult és új épülettel bővült a XVI. kerületi szakrendelő, az Egészséges Budapest Programból (EBP) finanszírozott több mint hárommilliárd forintos beruházást Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át pénteken.

A politikus az átadást megelőző, korlátozottan nyilvános sajtótájékoztatón felidézte: a korábbi években a központi régiót nem érintő egészségügyi fejlesztésekre 500 milliárd forintot tudott fordítani a kormány, míg Budapest és Pest megye ellátórendszerére az Egészséges Budapest Programban (EBP) 700 milliárd forint jut. Ebbőlnégy centrumkórház, országos intézetek, a társkórházak és 32 szakrendelő fejlesztésére jutott pénzügyi forrás. Az EBP keretében a szakrendelőkre eddig 54 milliárd forintot adott a kabinet, tizenkét járóbetegegység-fejlesztés be is fejeződött. Ehhez a fejlesztési csomaghoz tartozik a XVI. kerületi Jókai Mór utcai szakrendelő megújítása is.

A miniszter elmondta, a szakrendelő, amelyhez négy gondozó is tartozik, 5770 négyzetméteren újult meg, így 21. századi körülmények fogadják az intézményt felkereső betegeket.

Kiss Marianna, a szakrendelő főigazgatója a beruházást mérföldkőnek nevezve elmondta, 2,4 milliárd forint állami és 643 millió forint önkormányzati forrásból újították fel és bővítették ki a XVI. kerület legnagyobb egészségügyi intézményét. Orvostechnikai eszközökre 236 millió forintot fordítottak, 24 órás orvosi ügyeletet hoztak létre és 1600 négyzetméterrel bővült a meglévő épület, amelyet egyben fel is újítottak. Kicserélték a lifteket, új hűtő-fűtő és napelemberendezéseket szereltek be, kicserélték a szigetelést, megújultak a mosdók és a betegtájékoztatási rendszerek, a bútorzat.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink