hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Megújult a dunakeszi szakrendelő

Megújult a dunakeszi szakrendelő a kormány 2 milliárd forintos támogatásával, a beruházás költsége 2,3 milliárd forint volt. Az intézményt Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere adta át csütörtökön.

Felújították a központi épületet, új pszichiátriai egység jött létre, és parkolókkal bővült az intézmény – mondta a miniszter. A jövő egészségügye a prevencióra, az egészségben eltöltött időszak meghosszabbítására helyezi a hangsúlyt. Az egészségügy átalakításának kulcskérdése az alapellátás megváltoztatása  tette hozzá Kásler Miklós. Kulcsfontosságú, hogy a beteg a lakóhelyén kapja meg, ami diagnosztikában, terápiában lehetséges  mondta. Fontos, hogy az orvosok digitális úton, másodpercek alatt hozzájussanak az információkhoz, amelyek alapján megszervezik a beteg további kezelését.

Forrás: Kásler Miklós hivatalos Facebook-oldala
Forrás: Kásler Miklós hivatalos Facebook-oldala

A vidék egészségügyi fejlesztésére a kormány 500 milliárd forintot fordított, aminek az lett az eredménye, hogy a vidéki szakrendelők lényegesen jobb állapotba kerültek, mint a fővárosiak, illetve a központi régióhoz tartozók  mondta Kásler Miklós. A kormány ezért 700 milliárd forintos fejlesztést indított a központi régióban található, valamint a fővárosi intézmények fejlesztésére. Ez érint három centrumkórházat, 11 országos intézetet, 13 kórházat és 32 járóbeteg-szakrendelőt  tette hozzá, és azt is, hogy a szakrendelők felújításának, műszerezettségének, infrastruktúrájának javítására 64 milliárd forintot fordít a kormány, tíz szakrendelőt már felújítottak.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink