2024. április. 19., péntek - Emma.

Mégsem annyira veszélyesek a mutánsok?

Lehet, hogy mégsem okoznak olyan nagy bajt a koronavírus új variációi, mint azt korábban a kutatók feltételezték, írja a Napi.hu.

Lehetséges, hogy a koronavírus új mutánsai kevésbé veszélyesek olyanok esetén, akik már átestek korábban a betegségen vagy oltást kaptak, mint azt korábban gondolták a szakemberek, írja a Napi.hu a Financial Times cikke nyomán.

Egy új kutatás szerint ugyanis az emberi szervezet erőteljes választ ad az új változatokra is, ha már volt dolga korábban a koronavírussal. Az amerikai La Jolla Institute for Immunology és a University of California kutatói arra hivatkoznak, hogy T-sejtek közt vannak olyanok, amelyek emlékeznek a korábbi fertőzésre, akár természetes úton, akár vakcina segítségével érte az a pácienst.

A mostani kutatásban az angol, a brazil, a dél-afrikai és a kaliforniai mutánssal szemben is ellentámadást indítottak, ami azt jelenti, hogy ha a koronavírus-betegség nem is kerülhető el, a súlyos állapotot megúszhatják a betegek. Ezek a kutatási eredmények enyhíthetik a szakemberek félelmét attól, milyen galibát okozhatnak a mutáns vírusváltozatok. Megjegyzendő, hogy ellenőrző független vizsgálatokat még nem végeztek az eredmények megerősítésére.

(forrás: Napi.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés