hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Megjött ILKA a MeNTA-val

A MeNTA mobil alkalmazás és az ILKA e-learning portál  elkészültéről számolt be projektzáró közleményében az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.

Kedden szakmai konferenciával zárták a Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e-Egészségügyi) Rendszer bevezetését támogató módszertan-, szolgáltatás-, képzés- és humánerőforrás-fejlesztés kiemelt projektet (TÁMOP-6.2.7.-13/1-2013-0001).

Divinyi Zsombor, az ÁEEK Projektirányítási Igazgatóságának vezetője itt mutatta be a MeNTA Mobil EgészségNapló és Tájékoztató Alkalmazást, amely a közlemény szerint „az egészséggel kapcsolatos mindennapi és stratégiai élethelyzetek minőségileg új és praktikus eszközét teremti meg”. Dr. Mészáros János, az egészségügyi ellátórendszer működtetéséért felelős helyettes államtitkár ehhez kapcsolódva kiemelte, hogy a MeNTA „az egészségtudatosság új, minden állampolgár számára szó szerint kézzelfogható, naponta használható, az egyén és választott környezete, háziorvosa, orvosai kapcsolatába illeszthető eszköze lesz”.

Az ILKA e-learning portálról Surguta András, a projekt szakmai vezetője tájékoztatta a résztvevőket. Az ILKA portál támogatja a teljes körű képzés-adminisztrációt, és elektronikus tananyagok egész sorát kínálja egészségügyben dolgozók számára. „Már most örömmel nyugtázható, hogy pár hónap alatt több mint 6.000 regisztráció történt a portálon, és látható módon az ágazat elindult az elektronikus tudás-átadás irányába” – írják a közleményben.

 

(forrás: AEEK)
hirdetés

Könyveink