hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Megjelent a konszolidációs támogatásról szóló tájékoztató

Megjelent a kórházak konszolidációs támogatásával kapcsolatos tájékoztató az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) honlapján; a 15 milliárd forintos keretösszeg a működés hatékonyságát növelő programok megvalósítását szolgálja.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár múlt heti bejelentése szerint a kormány 70 milliárd forint összegben biztosít támogatást a fekvőbeteg-szakellátók számára. Ebből 45 milliárdot a harminc napon túli beszállítói tartozások rendezésére fordíthatnak az intézmények, 15 milliárd forintra a működés hatékonyságát növelő programokkal pályázhatnak, további 10 milliárd forinttal pedig emelik a gyógyító-megelőző kasszát.

Az ÁEEK honlapján most megjelent tájékoztató szerint az intézmények által önállóan megpályázható támogatások célja lehet például a gyógyító ellátások javítása, azok intézmények közötti megszervezése, a hatékonyság fokozása a kiszolgáló területeken (technológiai, logisztikai korszerűsítés, működésfejlesztés, élelmezés, sterilizálás) vagy a támogató tevékenységek terén (technológiai, logisztikai korszerűsítés, létesítményüzemeltetés).

Egy intézmény egy támogatási kérelmet adhat be, de abban több támogatási területet is megjelölhet. A kérelmeket az ÁEEK fogadja, azokról az emberi erőforrások minisztere dönt.

A támogatási kérelmek benyújtási határideje november 30-a, a pályázatokról december 9-én döntenek, az elszámolások ellenőrzése a jövő év szeptember 30-ig zárul le.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink