hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Megjelent a kiberbiztosítás

Ideje állami támogatást nyújtani az egészségügyi kiberbiztonsághoz? A Forbes véleménycikke egy lehetséges állami beavatkozás okait és lehetőségeit járja körül; az Egészségügyi kiberbiztonsági szemle idézi.

Hat hónappal ezelőtt egyetlen hónap alatt több, mint 5,1 millió egészségügyi nyilvántartást sértettek meg az Amerikai Egyesült Államokban, írja az Egészségügyi kiberbiztonsági szemle, az SE EMK hírlevele, jelezve: bármennyire is megdöbbentőnek tűnik ez a szám, nem volt sokkal jelentősebb, mint a 12 havi majdnem 4 milliós havi átlag.

Nem meglepő, hogy az egészségügyi szervezetek a kiberbiztosításhoz fordultak, hogy megvédjék magukat az ilyen támadásokhoz kapcsolódó hatalmas költségektől és kötelezettségektől. A támadások számának növekedésével ugyanis megjelent a kiberbiztosítás, mint egy új biztosítási forma is. Ennek díjai azonban folyamatosan növekednek: 2021 második negyedévében 96%-kal, majd 2021 augusztusában 112%-kal. Természetesen ezeknek a költségeknek széleskörű és súlyos hatásai vannak a betegekre és az egészségügyi rendszerekre, beleértve a betegek adatvédelmének veszélyeztetését, a zsarolóprogramokat és az IT-rendszerek egyéb formáit, nem is beszélve a működési hatásokról és a helyreállítás pénzügyi költségeiről.

További részletek

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!