hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Meghalt a nyitott mellkassal szállított kislány

Meghalt a kislány, akit nyitott mellkassal szállítottak a GOKI-ból a Heim Pál Gyermekkórházba, mert előbbiben nem volt CT, írja a hvg.hu.

A gyereket péntek délelőtt szállították át, este 9-re meghalt. A nagymama elmondása szerint az orvosok 16 napot küzdöttek a kislány életéért.

Az egyébként a nagymama első telefonja nyomán derült ki, hogy a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben nincs CT illetve MR, ezért a gyerekeket a Heim Pál Gyermekkórházba, a felnőtteket az István Kórházba szállítják át. Az intézet főigazgatója azt mondta, hetente 8-10 alkalommal fordul elő, hogy műtét előtt másik kórházba kell menniük a betegeknek a gépek hiánya miatt. Rendszeresen kértek pénzt a műszerekre, hogy házon belül is el tudják végezni a vizsgálatokat, de eddig nem kaptak. Balog Zoltán azt ígérte, jövőre mindenképpen kap CT-t a Kardiológiai Intézet, vagyis az a kórház is, ahol a legkomolyabb szívműtéteket végzik az országban.

A hírre egyébként elsőre azzal reagált Rétvári Bence államtitkár, hogy több a CT és az MR, mint 2010-ben volt, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár pedig azzal érvelt, most sem kell messzire vinni a betegeket, mert "van olyan kórház, ahol az intézményen belül is messzebb van a műtőtől a CT, mint a kardiológiai intézet esetében."

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink