hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Megbecsülés a véradóknak a Betegek Világnapján

A Betegek Világnapját először 1993-ban tartották meg II. János Pál pápa kezdeményezésére, a pápai meghatározás szerint azért, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, illetve segítse elő a szenvedés megértését.”

Aki vérét adja egy számára ismeretlen ember gyógyítására, átérzi mások betegségét és szenvedését, a gyógyulásért folytatott küzdelmét. A véradói hajlandóság fokozása, a rendszeres véradók elkötelezettségének erősítése érdekében a Betegek Világnapján, 2021. február 11-én az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete (ETOSZ), a Magyar Diagnosztikum Gyártók és Forgalmazók Tudományos, Ismeretterjesztő és Érdekvédelmi Egyesülete (HIVDA), az Orvostechnikai Szövetség, és az Országos Vérellátó Szolgálat közös akciót hirdet „Együtt az egészségért!” címen.

Az orvostechnikai szektor kiemelten fontosnak tartja a folyamatos és zavartalan kórházi ellátást, és ezt a véradók támogatása és a véradás népszerűsítése útján is segíteni kívánja. A szervezetek és az akcióban részt vevő tagvállalataik által felajánlott kézfertőtlenítő gélt ezen a napon az ország minden véradásán megjelenő minden véradó megkapja. Emellett a felajánlásnak köszönhetően azoknak a többszörös véradóknak, akik ezen a napon tizedik, huszadik, harmincadik stb. alkalommal adnak vért, egy COVID-19 ellenanyag (IgG) tesztelési lehetőséget biztosítunk.

Mi Önökért, Önök a betegekért vannak! Várunk mindenkit véradásainkon február 11-én is, a pontos helyszínekről és időpontokról a www.ovsz.hu és a www.voroskereszt.hu oldalakon lehet tájékozódni.

 

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés