2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Még több orvosi eszközt kapnak az ünnepekre a gyermekellátók

Idén a K&H gyógyvarázs pályázat 20 millió forintos eszközbeszerzési támogatásán túl további 3 millió forinttal segítette a K&H gyógyvarázs programot.

A K&H még karácsony előtt két gyermekgyógyászati intézményt összesen több mint kétmillió forintos támogatásban részesít, amelyet a kis betegek gyorsabb felépülését elősegítő készülékek megvásárlására fordíthatnak. További egymillió forinttal pedig hozzájárul egy innovatív, diagnosztikai és terápiás ellátást segítő eszköz megvásárlásához.

A K&H gyógyvarázs pályázat az elmúlt 18 évben összesen 515 alkalommal, több mint 828 millió forint értékben segítette a hazai gyermekegészségügyi intézményeket: a mentőket, a kórházakat, a gyermekháziorvosokat és a vegyes praxisú háziorvosokat abban, hogy minél korszerűbb eszközökkel hozhassák meg okos döntéseiket. 

Idén a K&H gyógyvarázs pályázat 20 millió forintos eszközbeszerzési támogatásán túl, a K&H alapok kezelője és a K&H Biztosító további 3 millió forinttal segítette a K&H gyógyvarázs programot. Felajánlásuknak köszönhetően három intézmény: a törökbálinti Tüdőgyógyintézet Gyermektüdőgyógyászati osztálya, a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztálya, valamint a Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért részesül jelentős mértékű támogatásban. „Átérezzük, hogy milyen nehéz a beteg gyerekeknek a kórházban egyedül, távol a szerető szüleiktől tölteni az ünnepeket vagy akár a hétköznapokat, ezért az éves 20 milliós támogatásnál is többet szerettünk volna adni. A K&H alapok kezelőjének és a K&H Biztosítónak a felajánlásával az ünnep legszebb ajándéka lehet, hogy a beteg gyerekek mihamarabb újra otthon, a családjaik, barátaik körében lehetnek, és teljes életet élhetnek” – nyilatkoztaHorváth Magyary Voljc Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A törökbálinti Tüdőgyógyintézet Gyermekosztályán évente mintegy 900 gyermek fordul meg, és a szakambulancián több mint 10.000 beteg vizsgálata történik. Az osztály jelenleg 30 aktív gyermektüdőgyógyászati ággyal rendelkezik, és fő feladata a közép-magyarországi régió területén élő légzőszervi betegségekben szenvedő gyermekek gyógyítása. A felajánlott közel 1,5 millió forintos támogatásból megvásárolható tüdőgyógyászati eszközök az osztályos betegek 80 százalékának esetében biztosítják a kis betegek kezelését megkönnyítő, hatékonyabb ellátást.

A Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályának nyújtott több mint 600.000 forintos támogatás olyan gyógyszerelő és sürgősségi kocsi megvásárlását teszi lehetővé, amely a biztonságos betegellátáshoz járul hozzá. A sürgősségi kocsi használatával a kisebbek ellátásához szükséges eszközök és gyógyszerek elkülönítve, a betegágyhoz közel kapnak helyet. Ezzel nemcsak gyorsabbá és kényelmesebbé teszi a gyógyítást, de csökkenti az esetleges fertőzések átviteli esélyét, ami most, a járvány terjedésének szempontjából is kiemelkedően fontos.

Az elmúlt időszakban drámaian megnövekedett a pszichológiai ellátást igénylő gyermekek aránya, és nőtt a gyerekkori szorongásos esetek száma is. A Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért számára a K&H Biztosító által nyújtott közel 1 millió forintos támogatás olyan diagnosztikai és terápiás ellátást segítő eszköz megvásárlását finanszírozza, amelynek használata a gyermekek érzelmi állapotának és személyiségfejlődésének feltérképezésében nyújt komoly segítséget a szakembereknek.

(forrás: K&H)
hirdetés

Könyveink