hirdetés
hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Még szűk két hétig lehet felmondani a kötelezőt

A magyar autósok – 4 millió gépjármű tulajdonos – összesen 28 Milliárd Forintot spórolhatna meg, ha a régi biztosítójuk ajánlata helyett körbenéznek a piacon és újra tarifálják, optimalizálják szerződésüket. Az idei KGFB szerződést már csak szűk két hétig lehet felmondani, de aki az utolsó percekre hagyja, az nem kevés bosszúságba ütközhet.

Négy millió magyar autós több mint fele nem váltott biztosítót tavaly, aminek fő oka a megszokás és a váltástól való félelem, pedig a járművek 90 %-ban lehetett volna a piacon olcsóbb díjat találni. Ez idei év a törvényi változások és a kiélezett árverseny miatt ismét olyan jelentős megtakarítást jelent minden autós pénztárcájának. 

A napokban kellett kézhez kapnunk azt az értesítő levelet, amelyben a jelenlegi biztosítónk a 2011-es évben fizetendő díjunkról tájékoztat. Érdemes azonban tájékozódni a 2011-es díjakról, mielőtt elfogadnánk a jelenlegi biztosítónk jövő évi díjat. A http://pphungary.pba.hu oldalon megtalálható a piacon jelenlévő mind a 14 biztosító idei ajánlata és egy alig 5-10 percet igénybevevő díjkalkuláció után a tavalyi díjhoz képest jelentősen olcsóbb éves szerződést köthetünk, mindezt árgaranciával.

Az idei szerződéseket december 1. éjfélig lehet felmondani, az új KGFB megkötésére pedig december végéig van lehetőségünk. Ha a felmondást nem tesszük meg időben, később hiába szeretnénk a kedvezményes tarifára váltani, arra nincs lehetőségünk, és a következő évben a jelenlegi biztosító által megküldött éves díjat kell fizetnünk.

A váltás idén anyagi és kényelmi szempontból is megéri, november végéig ugyanis a http://pphungary.pba.hu teljes körű ügyintézést vállal minden ügyfél helyett, így a felmondást és a biztosítóval történő ügyintézést is ők intézik. Aki november utolsó napjaira hagyja a felmondást, sokkal több bosszantó és felesleges utánajárással és várakozással szembesülhet.

Az interneten keresztül történő kötéskor fontos mindent pontosan elolvasni. A kedvező díj felett érzett korai örömöt megkeserítheti egy esteleges későbbi díjkorrekció, ha az ügyfél nem elég figyelmes az apró betűs részeknél. A KGFB szerződés megkötésekor az oldalon feltett minden kérdésre válaszolni kell, még ha ez 1-2 perccel meg is hosszabbítja a szerződéskötés idejét, de ezzel biztosítható, hogy a szerződés kötvényesítésekor az általunk kalkulált helyes díj jelenik meg a biztosító rendszereiben is. A pphungary.pba.hu oldalon erre  különösen figyelünk, és a tarifálást alapjaiban meghatározó káreseményekre egyértelműen rákérdezünk. A valós adatok alapján lekért tarifálásra teljes körű árgaranciát vállalunk.

A Professional Publishing Hungary kiadó tarfia összehasonlító alkalmazásában mind a 14 biztosító ajánlatát megnézheti, és online megkötheti idei Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítását.

Az ingyenes tarifáló, díjkalkulátor a http://pphungary.pba.hu oldalon érhető el. Szakmai partnerünk a pba.hu.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés