hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Még nem tudni, hol csúszott át a gyerek a védőhálón

A védőnő a tisztiorvosi szolgálatnak is jelezte, hogy a szülőkkel nem tudja felvenni a kapcsolatot, hivatalos lépés mégsem történt – írja a Népszava az agárdi tragédiáról.

Még mindig nem tudni, hogy hol vesztette el az egészségügy figyelmét az az agárdi kisgyerek, aki jelen tudásunk szerint éhenhalt a környezetüktől elzárkózó szülei felügyelete alatt – ez derül ki a Népszava írásából.

A terhesség idején a szülők még nem zárkóztak el a védőnőtől, de gyermekük már "természetes" úton, születésházban jött világra, a szülők igazolása szerint még szeptember 16-án, ám a születési papírokat már egy hónappal később töltötte csak ki a fővárosi háziorvosnő, a helyi gyermekorvossal "még csak szóba sem álltak" – írja a lap.

Az említett fővárosi, XVII. kerületi háziorvos volt az is, aki a polgármester szerint – állítja, ő látott is erről fénymásolt igazolást – az első hat hónapban felügyelte a gyerek fejlődését.

Amint a vődőnő tudomást szerzett a gyerek megszületéséről, még megállapodtak egy találkozóról a szülőkkel,  de akkor már hiába kopogtatott, nem engedték be. Ezt a védőnő akkor jelezte is a megyei tiszti orvosi szolgálatnak, ám a további hivatalos lépésekről nem tudni. A védőnők - akik többnyire nem is helybéliek - a megyei hatóságnak jelentenek rendszeresen, s tevékenységüket is ők ellenőrzik.
A Népszava a Fejér Megyei Kormányhivatalhoz fordult, hogy megtudja, az illetékes tiszti főorvos, vagy a megyei kormányhivatal mit tudott tenni, miután értesült róla, hogy a családhoz nem tud bejutni a védőnő. – Még várják a választ, olvasható a nepszava.hu-n.

(forrás: Népszava Online)

cimkék

hirdetés

Könyveink