hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Még nem nyilatkoztak

A Magyar Idők újra leírja, mit vár az ágazatvezetés a kancellária-rendszertől, és az érintett szakma véleményét becsüli fel korábbi nyilatkozatok alapján. 

A Magyar Időkben Rétvári Bence és Ónodi-Szűcs Zoltán nyilatkozataiból kirajzolódik, hogy mit vár  kormány a kancelláriáktól, majd a lap arra is kitér, hogy a főigazgatókat tömörítő Magyar Kórházszövetségtől egyelőre nem nyilatkozott senki, indoklásuk szerint mert még nem kaptak hivatalos tájékoztatást a tervezett átszervezésekről. Velkey György előző elnök ugyanakkor korábban arról beszélt, hogy szerinte a kancellárok sem tudnak majd csodát tenni, amikor a tb­-finanszírozás nem fedezi a valós költségeket, ezért nincs elegendő pénz gyógyszerre, orvosi eszközre, csak úgy, ha eladósodnak az intézmények.

A kórházak – várhatóan feleslegessé váló – gazdasági igazgatóit képviselő szervezet, az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének elnöke viszont egy konferencián úgy fogalmazott: nem ördögtől való, sőt sok európai országban létező modell az úgynevezett hospital network (kórházi hálózat), ahol a nem orvosszakmai feladatokat összevontan kezelik – olvasható a hírportálon.

Molnár Attila azonban óva intett attól, hogy az orvos-, de akár a nővérhiányt is megoldhatónak gondolják azzal, hogy Magyarországon, ahol gyakorlatilag nem létezik belső migráció, majd átvezénylik az egészségügyi dolgozókat oda, ahol éppen munkaerőhiány van – írja a magyaridok.hu.

 

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink