hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Még idén rendeződhet az OPNI sorsa

Még az idén rendeződhet a két évvel ezelőtt megszüntetett Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) Hűvösvölgyi úti ingatlanának sorsa. Jelenleg az ingatlan használati jogokkal terhelt, ráadásul egy bank tulajdonában álló MRI-berendezés is elszállításra vár - írja a Napi Gazdaság.

A lapot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. arról tájékoztatta, hogy várhatóan még ebben az évben, a területrendezési feladatok végrehajtása után döntenek a 2008. szeptember 30-án megszüntetett intézmény épületének hasznosításáról. Az ingatlan forgalmi értékéről érvényes szakvélemény még nem áll rendelkezésre.

Az egészségügyi ellátás céljára feleslegessé vált ingatlanok legnagyobbikának őrzési költsége havi hatmillió forint, ez a legszükségesebb állagmegóvási feladatokat is fedezi - ismerteti a napilap.

A pszichiátriai szakma júliusban közös állásfoglalást fogalmazott meg, melyben többek közt azt kérik a kormánytól, hogy az OPNI esetleges újraélesztése egyben annak feladatkörei bővítésével is járjon - gyógyítási, oktatási, kutatási és szervező központ helyett egy szélesebb kompetenciákkal bíró intézmény legyen. Mint fogalmaztak: "az új szervezet fejlesztése során lehetővé kell tenni az eddigi adminisztratív-közigazgatási funkciók mellett, speciális betegellátási és oktatási feladatok ellátását is."

Az országgyűlés egészségügyi bizottsága többször hangsúlyozta, új pszichiátriai központot kell létrehozni, amellet, hogy intézményes formában kell kivizsgálni, vajon miért kellett viharos gyorsasággal felszámolni az OPNI-t.

(forrás: MTI, MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés