hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Még a német egészségbiztosítás se megy már így tovább

Egy teljesen integrált, szolidáris finanszírozásra és versenyre épülő betegbiztosítási modellre való áttérés mindenki érdekét szolgálná – idéz német szakértőket az eski.hu.

A portál a Bertelsmann Alapítvány és a Fogyasztóvédők Németországi Szövetségi Egyesülete májusban bemutatott, a kötelező és a magán betegbiztosítás teljes fúzióját szorgalmazó elképzelését ismerteti. A újabb reformtervet az teszi aktuálissá, hogy még a jelenlegi német egészségbiztosítási rendszer sem látszik elég állékonynak a közeljövőre.

A német biztosítási rendszerben pillanatnyilag a magán betegbiztosítás esetén mutatkoznak akut problémák, hisz a magán biztosítási költségek utóbbi években tapasztalható alakulása miatt egyre gyakoribb jelenség, hogy a magán betegbiztosítottak képtelenné válnak biztosítási terheik finanszírozására. A német kötelező betegbiztosítás rendszere a felhalmozott tartalékoknak köszönhetően jelenleg stabilnak mutatkozik, ám a társadalmi és gazdasági változások felgyorsulásának következtében nehezen prognosztizálható, hogy a tartalékok meddig lesznek elegendőek, ezért elérkezettnek látszik az idő a német betegbiztosítási rendszer egy újabb jelentős reformjának megfontolására a fenntartható finanszírozás, igazságosság és hatékonyság érdekében – olvasható az eski.hu cikkében.

(forrás: GYEMSZI [ESKI])
hirdetés

Könyveink