2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Medikusok a fehér köpeny effektus ellen

A hvg.hu ír a Skandináviából származó, hazánkban 2002-től működő Teddy Maci programról, ahol a medikusok játékos formában edukálják a kicsiket.

A ma már 33 országban, Magyarországon mind a négy orvosegyetemi városban működő Teddy Maci programban a medikusok elmennek ovikba, iskolákba, vagy családi napot szerveznek, ahol játékos formában ismerkednek a gyerekek az orvosi eszközökkel a fonendoszkóptól a vérnyomásmérőig.

A Szegedi Tudományegyetem medikusai a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete szervezésében most hétvégén tartották a program családi napját, amelyen a hvg.hu beszámolója szerint a gyerekek még Teddy patikusként és Teddy fogorvosként is kipróbálhatták magukat. Közben szüleik a felnőtt sarokban kérdezhettek a gyerekek egészségével kapcsolatban, és nem utolsósorban maguk is kaphattak egészségségre nevelő és preventív tanácsokat, például azt, hogy ha tüneteket észlelnek magukon, mindenképpen ők is forduljanak orvoshoz. Skandináviában, ahol a Teddy Maci programot kitalálták, sokkal egészségtudatosabbak az emberek, és Magyarországon is az a cél, hogy az emberek figyeljenek oda jobban magukra, éljenek egészségesebben, és ha baj van, ne féljenek orvoshoz fordulni.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink