hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Másfél milliárd forintos fejlesztés a Bajcsyban

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetben folyamatosak a betegek magas szintű ellátását szolgáló fejlesztések, közölte az intézmény.

Több mint másfél milliárd forint értékben érkeztek korszerű gépek és berendezések a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba a korona vírus járvány alatti védekezéshez. Az intézmény a COVID-19 második hulláma alatt is folyamatosan fejleszt a betegek minél magasabb színvonalú ellátása és gyógyítása, valamint a helyiségek komfort fokozatának emelése érdekében.

Az Állami Egészségügyi Központ eszközpark fejlesztési projektjéből 1,7 milliárd forint értékben érkezett 10 altató gép, 58 invazív lélegeztető gép, 79 betegőrző monitorrendszer és 336 db infúziós pumpa – számolt be róla a kórház főigazgatója, Bodnár Attila.

Mindezek mellett 55 intenzív ellátásra alkalmas ágy segíti az orvosok és a szakdolgozók mindennapi munkáját. Üzembe helyeztek egy korszerű veszélyes hulladékok csomagolására alkalmas gépet is, ami szintén nagy segítséget jelent a kórház működésében..

A Bajcsy-Zsilinszky Kórházban a járvány időszak ellenére befejező munkálataihoz ért a családbarát szülészeti osztály és császárműtő kialakítása is. Az intézményben évente átlag 1700 újszülött ellátása történik a 14 gyermekágyas részlegen. Mindezeken felül a kórházban folyamatos a helyiségek felújítása, valamint az új vizes blokkok kialakítása a betegek minél magasabb színvonalú komfortérzetének biztosítása érdekében.

hirdetés

Könyveink