hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Máris munkában a VB orvoscsapata

Már dolgozik a FINA vizes világbajnokság egészségügyi csapata; egy sportoló fül-orr-gégészeti problémáit kezelték – közli az InfoRádió.

A csapat vezetője, Merkely Béla az InfoRádiónak elmondta: nemcsak a versenyzők, hanem a szurkolók ellátása is biztosított.

„Megérkeztek az első csapatok, így megkezdődött az egészségügyi orvosi ellátás, hétvégén pedig az egészségügyi személyzet – szakdolgozók, orvosok, önkéntesek – képzése is megtörtént” - közölte az orvosi és egészségügyi csapat irányítója.

Elmondta, hogy a feladataik kiterjednek a versenyhelyszínekre, az edzéshelyszínekre, és rendelkeznek egy sürgősségi központtal is a Klinikák megállónál. Az utóbbiban történik majd a sérült vagy megbetegedett sportolók, illetve a FINA-akkreditált személyek ambuláns és fekvőbeteg ellátása.

Hozzátette: ha lehet, akkor természetesen a helyszínen is elsősegélyben fogják részesíteni a sportolókat. További feladatuk pedig annak a 30 hotelnek az ellátása, ahol a versenyzők és az egyéb FINA-akkreditált személyek laknak majd.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink