hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Marad a szülészet Hatvanban

A hatvani Albert Schweitzer Kórház az egészségügy átalakítását követően is megtarthatja 200 ágyas szülészeti osztályát, mivel Szabó Zsolt, a város kormánypárti polgármestere, országgyűlési képviselő ragaszkodott ehhez.

A HVG szerint ugyanis Hatvan az a kivétel, amely a szabályt erősíti, ugyanis értesüléseik szerint tucatnyi kisvárosi gyógyintézmény aktív ellátást nyújtó osztályai alakulhatnak át és ágyai szűnhetnek meg, ha a kormány rábólint a Nemzeti Erőforrás Minisztérium előterjesztésére.

Szabó Zsolt elmondta: a hatvani kórházban tavaly 400 szülést vezettek le, s az adatok emelkedő tendenciáról árulkodnak.

– Ezek ismeretében érthetetlen az a korábbi hozzáállás, amely a hatvani szülészet felszámolásával fenyegetett – jelentette ki Szabó Zsolt, nyomatékosítva: alaptalanok azok a híresztelések, amelyek szerint az Albert Schweitzer Kórház aktív ellátása veszteségesen működik. Ez 2010-ben még így volt, de tavaly év végére sikerült rentábilissá tenni a gazdálkodását – jelentette ki. A politikus elmondta: a gyógyintézmény többi osztályának a jövőjéről konkrét információk híján nem közölhet részleteket, de néhány nap múlva nyilvánossá válnak az elképzelések – írja a heol.hu.

hirdetés

Könyveink