hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Már tünetmentessé tehető

   Magyarországon csupán a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikáján juthatnak hozzá a pikkelysömörben szenvedők ahhoz az egyedülálló, innovatív lézeres terápiához, amellyel a betegeket elég hetente kétszer kezelni a szokásos heti 4 vagy 5 fényterápiás ülés helyett. A gyors és ambulánsan megoldható lézerterápia mellett kevesebb gyógyszerre van szükség. Mint Gyulai Rolland, a Magyar Dermatológiai Társulat főtitkára, a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika Psoriasis Ambulanciájának vezetője elmondta, a kezelést a biztosító nem támogatja, az intézmény azonban önerőből finanszírozza, így térítésmentesen áll a betegek rendelkezésére.
   Ugyancsak újdonságnak számít az a mintegy két éve alkalmazott infúziós és injekciós kezelés, amellyel a legsúlyosabb pikkelysömörös betegek állapotán tudnak javítani. A kezelést a társadalombiztosító külön engedély alapján csaknem teljes mértékben támogatja, de csak az ország nyolc nagyobb bőrgyógyászati centrumában érhető el. A beteg állapotától függően kialakított, előre megtervezett és a kór alakulásának megfelelően felépített kezeléssel tehát a betegség ma már hatásosan tünetmentessé tehető.
  A világon ma mintegy 125 millióan, ezen belül Magyarországon 140-200 ezren szenvednek a genetikai hátterű krónikus bőrbetegségben.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
MEDICAL TRIBUNE
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés