hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Már pénteken részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat

A pünkösdi hétvégére való tekintettel hétfő helyett már péntektől részlegesen feloldják a kórházi látogatási tilalmat, jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a járvány elleni védekezésért felelős testület pénteki online sajtótájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes az operatív törzs döntéséről elmondta: bizonyos korlátozó intézkedések érvényben maradnak. Továbbra sem látogatható koronavírus-fertőzött, egy beteghez naponta egy látogató mehet be, legfeljebb egy órára, a maszkviselés a kórházak egész területén kötelező, és a belépéskor testhőmérséklet-mérést kell végezni. A látogatónak érvényes védettségi igazolvánnyal kell rendelkeznie, vagy 48 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kell felmutatnia.

Az ötmilliomodik beoltott után lép életbe az újraindítás újabb fokozata, jelentette be az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. Gál Kristóf elmondta, hogy egyebek mellett megszűnik a kijárási tilalom, az üzletek és éttermek nyitvatartási korlátozása, valamint a közterületi maszkviselés kötelezettsége.

A részleteket szabályozó kormányrendelet a Magyar Közlönyben fog megjelenni.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink