hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Egészségpolitika

Már nem a HospInvest működteti a Heves megyei kórházakat

Szombattól már nem a HospInvest Zrt. hanem az önkormányzatok által alapított nonprofit társaságok működtetik a hevesi kórházakat.
Kapcsolódó cikkek

Egerben a megyei közgyűlés által alapított Heves Megyei Önkormányzat Kórháza Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. üzemelteti az intézményt – tájékoztatta az MTI-t Merczel József, a megyegyűlés szocialista alelnöke.

A leltár szerinti átadás-átvétel zökkenőmentesen megtörtént, csupán néhány elszámolás csúszik át augusztusra – közölte. Példaként említette, hogy még át kell tekinteni, a HospInvest által végrehajtott fejlesztések közül melyek voltak szerződésben vállalt kötelezettségek, és melyeket teljesített ezen felül.

Az alelnök megemlítette, hogy az önkormányzat szeretné, ha a kórházban maradna az a 100 millió forint értékű vesekőzúzó berendezés, amelyet a HospInvest telepített az intézménybe. Ebben az esetben a nonprofit kft. fizetné tovább a gép lízingdíját.

Az egészségbiztosítás utófinanszírozására tekintettel az első hónapban abból a 500 millió forintból finanszírozzák majd a betegellátást, amelyet a közgyűlés nyújt tagi kölcsönként a kórházat működtető kft.-nek – mondta Merczel József.

Érsek Zsolt, Hatvan szocialista polgármestere arról számolt be, hogy a hatvani kórház, valamint a részlegeként működő parádfürdői intézmény esetében is zavartalanul zajlott le az átadás-átvétel a HospInvest és az önkormányzati tulajdonú Hatvani Városgazdálkodási Nonprofit Kft. Egészségszolgáltatási Divíziója között. Az intézményben problémamentesen zajlik a gyógyítás.

A gyöngyösi önkormányzat korábban szintén döntést hozott arról, hogy egy önkormányzati társaság veszi át augusztustól a HospInvesttől a helyi kórházat, az, amely a funkcionális privatizáció előtt üzemeltette az intézményt.

A hevesi intézmények működtetését azért vették át önkormányzati társaságok, mert a korábbi üzemeltető, a HospInvest Zrt. ellen felszámolási eljárás indult.

MTI

cimkék

hirdetés

Könyveink