hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Ízelítő

Mammográf készüléket díjaztak a nemzetközi dizájn versenyen

Egy mammográf készülék nyerte el a nemzetközi formatervezői díjat az idei, Floridában tartott International Design Excellence Awards-on (IDEA).
A Mammo Next névre keresztelt mammográf berendezés megoldásai kényelmesebbé teszik a szűrővizsgálatot, az innovatív kialakításnak köszönhetően a páciens szemkontaktust tud tartani az orvossal, csökkentve a vizsgálatból adódó fizikai és mentális terhelést. A vizsgált személy képes a mellkasra nehezedő nyomás nagyságának beállítására is. A nők így várhatóan szívesebben vesznek majd részt mellrákszűrésen, és a korai diagnózissal az eddiginél is több élet menthető meg.

A GE Healthcare összesen 5 díjat nyert, a mammográf berendezésen kívül a másik, szintén díjazott fejlesztése a VENUE 40 hordozható ultrahang készülék, amely egyszerű kezelhetőségével nyerte el a döntőbizottság tetszését. Az ultrahang berendezés kezelésére mindössze négy gomb, illetve egy érintőképernyő szolgál, vízálló felülete van, tehát szabadtéren is lehet használni. A bírák szerint könnyű kezelhetősége miatt mind a katonaság, mind sportorvosok számára ideális.
 
A 2009-es rendezvényen olyan nagyvállalatok taroltak, mint az Apple, a Dell, a Samsung és a GE Healthcare. Az elismeréseket minden évben az Amerikai Tervező Társaság (IDSA) adja át, a termékeket egy 20 tagú, világhíres formatervezőkből álló döntőbizottság bírálja el.
 
A megmérettetésre az idén több mint 1600 pályázat érkezett innovatív tervezés, felhasználói és társadalmi előny, környezeti felelősségvállalás, esztétika és vonzerő, valamint használhatósági témakörben – olvasható a kommunikációs ügynökség közleményében.

MTI
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés