hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Magyarország egészségügyi önkénteseket küld az ebola ellen

Az ebolajárvány által sújtott nyugat-afrikai országokba küldendő egészségügyi önkéntesekről döntött a kormány - olvasható a Magyar Közlöny kedden megjelent számában.

Tekintettel a nyugat-afrikai Ebola-járvány globális veszélyére, a nemzetközi összefogáshoz való magyar hozzájárulás erősítéséért a kormány felkérte a külgazdasági és külügyminisztert, hogy gondoskodjon önkéntesként kiutazó orvosi és szakképzett ápolói kontingens felállításáról és helyszíni telepítéséről.

Arra is kérik a minisztert, hogy vegye fel a kapcsolatot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az Európai Unió Ebola-koordinációs megbízottjaival annak érdekében, hogy az önkénteseket kijuttassák az érintett területekre.

A külgazdasági és külügyminiszter, valamint a nemzetgazdasági miniszter feladata lesz, hogy gondoskodjon az önkéntesek kiutazásához, kint-tartózkodásához és az esetleges váltásukhoz szükséges források biztosításáról.

Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár tavaly novemberben számolt be arról, hogy Magyarország is részt vesz az ebola sújtotta országoknak segítséget nyújtó nemzetközi koalícióban, és öt-tíz orvost, egészségügyi dolgozót keresnek, akik vállalják, hogy abban a régióban szolgálnak.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink