2024. április. 19., péntek - Emma.

Magyarok is nyertek a koronavírus elleni hackathonon

Magyar csapat nyerte meg az egészségügyi kategóriát az EB múlt hétvégén rendezett, #EUvsVirus nevű hackathonján, írja az Index.

A Team Discover egy 3D nyomtatással könnyen és gyorsan előállítható betegfigyelő rendszerrel szállt be a versenybe, amivel ígéreteik szerint egy nővér egyszerre száz kórházban fekvő pácienst is felügyelhetne anélkül, hogy veszélynek tenné ki magát – olvasható az Indexen.

A hat magyarból álló csapat egy szenzorokkal felszerelt fejpántban látta a probléma megoldását, amivel a betegek könnyen megmérhetik azokat az életfunkcióikat, amelyeket a kórházakban egyébként is vizsgálnak a koronavírussal fertőzötteknél – ezek a testhőmérséklet, az oxigéntelítettség, illetve a légzésszám. Az adatokat az eszköz egy központi szerverre tölti fel, ahol az orvosok egy helyen láthatják a páciensek állapotát, és arról is jóval könnyebben értesülhetnek, ha valakinek romlik az állapota.

A Team Discover a győzelemmel nemcsak támogatást kap a projektjéhez, hanem ott lehet a május végén tartandó Matchathonon is, ahol a győzteseket potenciális befektetőkkel és partnerekkel kötik majd össze.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés