hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Magyar Idők: távozik a Sportkórház főigazgatója

A Magyar Idők értesülése szerint várhatóan távozik hivatalából Soós Ágnes, az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), vagyis a Sportkórház főigazgatója.

A lap úgy tudja, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár közölte vele a döntést, miszerint nem kívánják meghosszabbítani az egyébként nyugdíjkorba lépő főigazgató megbízatását. Az elsődleges ok információ­ik szerint az, hogy nem halad kellő ütemben a sportegészségügyi rendszer megújítása, és a Sportkórház sem költözött ki még az Alkotás úti épületből.

Ez utóbbi azért jelent problémát, mert addig a Testnevelési Egyetem sem veheti birtokba az épületet. Az OSEI-nek, mint ismert, az Ortopédiai Klinika egykori épületében jelölték ki a végleges helyét, ide kellett volna az előzetes bejelentés szerint június 30-ig átköltöznie először az adminisztrációnak, majd a járóbeteg-szakellátásnak, végül pedig a kórházi részlegnek. Menet közben azonban kiderült, hogy az épület mégsem felel meg minden szempontból egy európai színvonalú sportkórház céljainak, annak ellenére sem, hogy a kormány tízmilliárd forintot különített el az épület felújítására és a szükséges átalakításokra, valamint a költöztetésre.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink