hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Ma kezdődik a szakdolgozók tudományos kongresszusa

Idén nyolcadik alkalommal szervezi meg háromnapos tudományos kongresszusát a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, melyen ötszáz egészségügyi szakdolgozó vesz részt.

A kongresszus megnyitóján adják át a köztestület által alapított szakmai díjakat, melyekben az egészségügyi hivatást magas színvonalon, példamutatóan gyakorló, a köztestület munkájában aktívan résztvevő szakdolgozó kollégák részesülnek. Az újonnan alapított „Az Ápolás Hivatásért” elismerést idén elsőként adják át, ebben olyan szakdolgozók részesülnek, akik áldozatos szakmai munkájuk mellett részt vesznek a jövő ápolóinak, szülésznőinek oktatásában ezzel is elősegítve az egészségügyi hivatás népszerűsítését, megbecsülését.

Megszokott környezetben, a járványügyi intézkedések és előírások betartásával állították össze a kongresszus programját. A felkért szakmai előadók olyan témaköröket jelenítenek meg, amelyek nagy érdeklődésre tarthatnak számot a szakdolgozók körében.

Kiemelt téma az új szolgálati jogviszony, melyre neves jogi előadókat kértek fel, valamint a Covid-19-pandémia, amelyről epidemiológiai, immunológiai és ellátásszervezési kérdésekkel foglalkozó, a jó gyakorlatokat, technikákat bemutató ismert orvos- és szakdolgozó előadók beszélnek majd. A rendezvény kiemelkedő fórumának ígérkezik a szakdolgozók körében tapasztalható poszttraumás stresszről szóló blokk. A kialakult élethelyzeteket, azok lelki hatását az e területen jártas szakpszichológus és ápolási szakemberek segítségével mutatják be. A kongresszus utolsó napját a hagyományoknak megfelelően szakmai és kultúrtörténeti előadásokkal zárják.

Az elmúlt év pandémiás időszaka embert próbáló, rendkívül küzdelmes volt az egészségügyi szakdolgozók számára, ezért a szervezők a szakmai programokon túl idén nagy hangsúlyt helyeznek a rekreációra, kikapcsolódásra, ennek jegyében sportversenyt rendeznek és társasági programokat is kínálnak a résztvevőknek.

hirdetés

Könyveink