hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

 

Az I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika a Kutatók Éjszakáján

Lombikbébi és társai

A molekuláris genetika fejlődésével egyre több betegség genetikai háttere válik ismertté, így azoknál a terheseknél is lehetséges a magzati molekuláris diagnosztika elvégzése, ahol a család kórtörténetében valamilyen genetikai betegség fordul elő. A Kutatók Éjszakáján a Semmelweis Egyetem I. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája bemutatja az alkalmazott invazív és nem-invazív mintavételi eljárásokon alapuló módszereket is.

1978-ban megszületett a világ első lombikbébije. Azóta több mint 4 millió gyermek köszönheti életét ennek a módszernek.

Az első kezelést végző Robert Edwards professzort az elmúlt évben orvosi Nobel-díjjal tüntették ki. Az akkor alkalmazott módszerek gyors fejlődése egyre több meddő pár számára hozza el a régóta várt gyermekáldást. A Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján az érdeklődők megismerhetik a meddőség kezelésének módszereit, megtudhatják, hogyan lehet a petefészekben többszörös tüszőérést elérni, vagy egyetlen hímivarsejtet egy petesejtbe fecskendezni, és a régóta várt terhességet ily módon létrehozni.

Szeptember 23-án máskor nem látogatható különleges helyszínekkel, érdekes kísérletekkel, hihetetlen programokkal vár mindenkit a legnagyobb tudományos ismeretterjesztő fesztivál, a Kutatók Éjszakája.

A Semmelweis Egyetem programjai a Kutatók Éjszakáján

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink