hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Listán várják a gyerekvárást

Nem furcsa, hogy miközben az állam százmilliárdokat költ arra, hogy gyermekvállalásra ösztönözze a párokat, azok százszámra vannak várólistán? – kérdi cikkében a Válasz.hu.

Miközben az állam hatalmas pénzeket költ a családok ösztönzésére, nem foglalkozik vele, hogy minden ötödik pár hiába próbálkozik, orvosi segítség nélkül nem tud gyermeket vállalni.

Előbb-utóbb odakerülnek a lombikbébi centrumokba, ahol azzal a képtelen helyzettel találkoznak, hogy várólistára rakják őket. Miközben ugyanis az állam az egyik kezével (a családpolitikaival) nagyvonalúan és okosan (de tényleg) támogatja a gyerekvállalást, aközben a másik oldalon (az egészségügyivel) meg garasoskodik – írja a lap.

A párok fele várakozásra kényszerül, pedig a legtöbben már amúgy is időszűkében vannak, 35 éves kor felett ugyanis drámaian esik a módszer hatásossága.

Pedig nagyon egyszerűen meg lehetne duplázni a bébitöbbletet. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár kiszámolta, ha a jelenlegi 6000 lombikbébi-kezelés helyett tízezret végeznének évente, akkor a jelenlegi kétezer lombikbébi helyett 3500 születne. A számítások már évek óta készen állnak, 2011 óta ott vannak az államtitkárság fiókjában, de valahogy sosem lett belőlük semmi – olvasható a valasz.hu-n.

(forrás: Válasz.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink