2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Lezárult a kamara vizsgálata Rovó László ellen

A karantént kihagyó, észak-olaszországi útja után koronavírusosan operáló szegedi rektor nem követett el etikai mulasztást – írja az ATV.

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, továbbá a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója március 22-én erősítette meg közleményében, hogy megfertőződött az új típusú koronavírussal. Mint írta, március elején egy magáncélú külföldi utazáson vett részt Dél-Tirolban. Utána bement dolgozni, műtött is, amíg fel nem merült, hogy beteg lehet. Rovó miatt mintegy 120 laborvizsgálat történt, sok egészségügyi dolgozó esett ki a munkából, amíg az eredményeire várt.

Először el sem hitte, hogy koronavírusos – erről beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Rovó László. Elmondása szerint, amint kiderült, hogy beteg, azonnal karanténba vonult, és nem műtött már utána.

A rektor szerint egyébként az ügyének a kamara vizsgálata ellenére sincs vége, mert visszaélhettek az adataival. Rovó a belső vizsgálataik alapján arról beszélt, hogy számos olyan információ kikerült a médiába, aminek nem lehetett volna.

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés