hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Levélben kérik Orbánt a bérrendezésre

Közös levelet küldött a miniszterelnöknek a Független Egészségügyi Szakszervezet és a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. A dokumentumban arra kérik Orbán Viktort, hogy haladéktalanul rendezze az ágazatbeli béreket úgy, hogy az arányba kerüljön a vállalt felelősséggel, közli a Hír TV.

Javaslatokat is megfogalmaznak az egészségügy tarthatatlan helyzetének javítása érdekében, így többek között azt kérik, hogy a munkaruha tisztításáról a munkáltató gondoskodjon. Azt írják, amennyiben a miniszterelnök nem válaszol a levélre, a kérésük sztrájkköveteléssé lép elő.

„Elégedetlenek a dolgozók, sokan elvándorolnak, sokan elhagyják a szakmát, és ezt a folyamatot mindenképpen meg kell állítani. Akik itt maradnak, egyre többet kell emiatt dolgozniuk, egyre fáradtabbak, több állást vállalnak, hogy a megfelelő jövedelemhez jussanak. Ez indított minket arra, hogy most már nem először, nagyon konkrétan megfogalmazzuk azt – egyébként szerényen –, hogy mik azok a követelések, amelyek ahhoz kellenek, hogy a dolgozók elvándorlását megállítsuk, az elégedettség a szektorban nőjön és hogy a fiatalok is ide jöjjenek. Ha ezek nem teljesülnek, akkor a dolgozók jelentős része sztrájkolni is képes” – nyilatkozta Soós Adrianna, a Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink