hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Leváltotta a megbízott kórházvezetőt a nagykanizsai közgyűlés

Azonnali hatállyal felmentette a nagykanizsai kórház megbízott főigazgatóját a városi közgyűlés csütörtökön, alig egy hónappal a vezető felkérése után.

A zárt ülésen szocialista kezdeményezésre hozott döntésről Marton István, a Fidesz támogatásával megválasztott polgármester az MTI-nek elmondta: a 26 szavazó közül 16 támogatta a Bicsak Ágnes leváltásáról szóló előterjesztést. A testület ezután nagy többséggel a kórházban dolgozó Bátorfi Józsefet bízta meg az intézmény irányításával, a főigazgatói pályázattal keresett új kórházvezető munkába lépéséig.
Bicsak Ágnes korábbi orvosigazgatót december 18-án bízta meg a közgyűlés a kórház vezetésével mindaddig, amíg pályázati kiírással nem választanak új főigazgatót. Az intézményt addig két éven át irányító Kovács József közalkalmazotti jogviszonyát akkor azonnali hatállyal szüntették meg, "nem megfelelő munkavégzés" miatt.
A főigazgató és most a megbízott intézményvezető leváltását is indítványozó képviselő, Bárdosi Gábor (MSZP) elmondta: három fő indoka volt kezdeményezésének, amelyet már december végén előterjesztett: a kórház új CT-berendezésének beszerzése körül anomáliákat tapasztalt, a megbízott kórházvezetőnek már a korábbi orvosigazgatói munkaköréhez sem volt meg a megfelelő végzettsége, továbbá a kórház főorvosait tömörítő szakmai vezető testület "szakmai alkalmatlanság" miatt is kezdeményezte a leváltást.

 

cimkék

hirdetés

Könyveink