hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Lesz új mentőautó, meg nem is

Egy milliárd forintot bukott az Országos Mentőszolgálat a kormány döntése miatt. Így jogszabályi előírás ellenére egyre több autót kell 10 éves kora után is mentésre használni.

Tavaly év végén hatalmas sikerként jelentette be Szócska Miklós egészségügyi államtitkár, hogy a tárca 850 milliót biztosít az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ) új gépkocsik beszerzésére. Majd újabb jó hírt közöltek: 2011-ben az említett további 1,75 milliárd forintot fordítanak az OMSZ elöregedett járműparkjának cseréjére és a felszerelések beszerzésére. Így körülbelül 200 új gépkocsi vásárlására nyílik lehetőség – mondta akkor az államtitkár, hozzátéve: végre felszámolják azt a súlyos, már-már a működőképességet veszélyeztető hátrányt, amelyet az előző évek indokolt fejlesztéseinek elmaradása okozott. 2008 óta ugyanis egyetlen új mentőautó sem állt szolgálatba, miközben a járműpark öregedése és a káresemények miatt a használható gépkocsik száma folyamatosan csökkent.

Ám most, a kormány döntése újabb bejelentésre készteti az államtitkárságot, jó hír helyett kellemetlen tények közlésére kényszerül a tárca: elvonják az új mentőautók beszerzésére szánt költségvetési forrás jelentős részét, azaz egymilliárd forinttal kevesebbet biztosítanak az Országos Mentőszolgálat elöregedett járműparkjának cseréjére. Így a jogszabályi előírás ellenére egyre több autót kell 10 éves kora után is mentésre használni. 

Magyar Nemzet
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés