hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Lesz összefogás az egészségügyben?

Hogyan látják a helyzetüket? A kérdést a Népszava tette fel az utóbbi hónapok leglátványosabb akciói szervezőinek.

Sándor Mária szerint, aki a kifizetetlen bérpótlékok miatt kezdett harcot, érik az összefogás az egészségügyben, sőt a humántárca több területe között a jövő héten egyeztetnek a további megmozdulásokról az Emmi Mostohagyermekei csoport tagjaival, ahová folyamatosan csatlakoznak újabb és újabb szervezetek.

Folyamatosan felszínen kell tartani az ágazat problémáit, tematizálni kell a közgondolkodást, hogy az egészségügy nemzeti üggyé válhasson, ez készítheti elő az erősebb érdekérvényesítő akciókat, ha szükséges, a sztrájkot is a betegbiztonság visszaállítása érdekében – így reagált a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének (ReSzaSz) elnöke arra a kérdésre, mi hozhat eredményt a jobb színvonalú ellátásért és a dolgozók megbecsüléséért folytatott munkában.

Dénes Tamás bízik benne, hogy az ágazati összefogás eredményeként a 2017-ben esedékes szakszervezeti választáson már új reprezentatív szakszervezetek is tárgyalási pozícióba jutnak és nem csak a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZEDDSZ) lesz ebben a helyzetben. Ennek elnöke, Cser Ágnes viszont Dénes Tamás szerint sokat árt az egészségügyi érdekvédelemnek, „álszent és szervilis kormánypárti hozzáállásával, miközben más szervezeteket alaptalanul kormányellenesnek tüntet fel”. A ReSzaSz a pártsemleges, de cselekvő érdekvédelemben hisz, olvasható a lapban.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink