hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Lemondott a Magyar Rákellenes Liga elnöke

Lemondott elnöki tisztségéről a Magyar Rákellenes Liga elnöke, dr. Bittner Nóra a nagy felháborodást okozó reklámfilm miatt.

Bár a film készítése nem egyszemélyes döntésemen alapult, elnökként kötelességemnek érzem a kialakult helyzetért vállalni a felelősséget – áll dr. Bittner Nóra pénteken kelt levelében, amelyet a Magyar Rákellenes Liga elnökségének címez, és amelyben azonnali hatállyal lemond elnöki tisztségéről. Mint írja, döntése oka a negatív sajtóvisszhang, amely a liga céljaival gyökeresen ellentmondó üzenetet tulajdonít a kampányfilmnek, amelyben az 1 százalékos adó felajánlására hívták fel a lakosság figyelmét.

Mint arról korábban a MedicalOnline-on is beszámoltunk, több ezren bírálták a betegeket hibáztató kampányfilmet, petíció is indult azért, hogy a liga kérjen bocsánatot, töröljék a videót, és fogalmazzák újra a mondanivalójukat. A liga a hatalmas felháborodás és ellenállás ellenére napokig kitartott a kampányfilm mellett, és azt mondták, ennek az évnek a mottója az egyén és a társadalom felelősségének hangsúlyozása, ezért ennek a reklámnak a célja a magyar társadalom megszólítása. Az idei cél a megelőzésre, az egészséges életmódra való felhívás, hiszen ebben van az egyén felelőssége, a genetikai adottságokon és a környezeten nem tudunk változtatni.

Később közleményében kértek bocsánatot mindazoktól, akiket megbántottak kampányfilmükkel.

.

(forrás: Magyar Rákellenes Liga)
hirdetés

Könyveink