hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Lecsaptak a kórházak a kedvezményes influenza elleni szerekre

Csaknem a teljes készletet felvásárolták a kórházak az influenza elleni védekezéshez felajánlott kedvezményes árú gyógyszerekből és eszközökből - írja a Kossuth Rádió honlapja.

Maximálisan kihasználták a kórházak a kormány által felajánlott segítséget.

Csaknem teljesen kiürültek az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet raktárai. A kórházak alig több, mint két hét alatt felvásárolták a kedvezményes áron felajánlott, influenzás betegek ellátásához szükséges eszközöket.

A Miskolci Megyei Kórház főigazgatója, Csiba Gábor azt mondja: mire alig egy hét alatt összesítették az igényeket, már elfogyott minden, amit rendeltek volna. "Láttuk, hogy milyen nagy különbség van a mi beszerzési árunk és az ottani lehetőségeknek az árai között. Természetesen ez nekünk is jelentett volna valamennyi megtakarítást" - mondta a miskolci intézmény főigazgatója.

A budapesti Szent László Kórház is a kedvezményes ár miatt rendelt még időben több száz doboz különféle gyógyszert, mondta el Major Zsuzsa intézetvezető főgyógyszerész. "Antibiotikumot, lázcsillapítót 5 forintos és 53 forintos dobozáron kapjuk. Nem volt hiányos a készletünk, de 2600 forintos gyógyszert váltunk ki az 53 forintossal."

A teljes cikk a Kossuth Rádió honlapján olvasható.

(forrás: MR1 - Kossuth Rádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés