hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Lázár János üzent az egészségügynek (FRISSÍTVE: Szócska is...)

Az egészségügyieknek külön is üzent Lázár János,  a miniszterelnökséget vezető államtitkár az MTI-nek adott interjújában.

Az államtitkár a hosszabb interjúban elismerte, hogy a közigazgatás, az oktatás és az egészségügy átalakítása is áldozatvállalást jelentett az embereknek, ugyanúgy, mint a korkedvezményes nyugdíjak megszüntetése vagy a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata.

A közszférába foglalkoztatottak kötelező nyugdíjazásáról hosszabban is beszélt, s azt hangsúlyozta: ha egy kormány meg akarja állítani a fiatalok elvándorlását, akkor mernie kell azt mondani, hogy az államapparátusban csak olyan álláshelyen dolgozzon nyugdíjas, ahová fiatal nem jelentkezik. Hozzátette: minden embernek mérlegelnie kell, hogy vagy nyugdíjas lesz, vagy dolgozik az állami szektorban, mert a kettőt együtt jelenleg Magyarország nem engedheti meg magának.

Az orvosok helyzetéről azt mondta: Magyarországon ma az a realitás, hogy az orvostársadalom mentesüljön a kötelező nyugdíjazás alól, szerinte bizonyos orvosi szakmákban ez automatikus lesz. Ugyanakkor jelezte: a nyugdíj és a fizetés kérdését is meg kell oldani, mert a nyugdíjas korú orvosok nem kereshetnek kevesebbet jelenlegi jövedelmüknél.

Az MTI szeinr kiemelte: az elmúlt két év átalakításai során a korkedvezményes nyugdíjakkal vagy a nyugdíj mellett dolgozókkal kapcsolatban is rengeteg hazugsággal, álszenteskedéssel és önámítással kellett leszámolni, és most szembe kell nézni a valósággal, hogy a nyugdíj tulajdonképpen a fizetés kiegészítéseként működött, mert a kettő ad ki egy normális fizetést egy orvos esetében. "Munkáért rendes fizetést kell adni, nem pedig álnyugdíjat alamizsnaként" – mondta Lázár János az MTI-nek.

FRISSÍTÉS (2012.01.14. 5:45):

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár vasárnap este a Hír TV Kontraszt című műsorában azt jelezte, hogy csütörtökön kórházi vezetőkkel találkozik a kényszernyugdíjak ügyében. (A stúdióbeszélgetést az mno.hu-n tekintheti meg, Szócska Miklós szereplése a videó 21. percétől kezdődik.)

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink