hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Lázár János már nem támogatja az átalakítást

Volt egy mondata a legutolsó Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, amire eddig talán nem figyelt fel a közvélemény. Pedig nem kevesebbet mondott, minthogy valószínűleg már nem lesz átalakítás.

Minden marad a régiben, csak kevesebb dolgozóval” címmel közli a Hír TV a Magyarország élőben című műsorban elhangzott, Kincses Gyulával folytatott beszélgetés fontos momentumait. Eszerint a volt egészségügyi államtitkár úgy tartja, a Nemzeti Egészségbiztosítási Központ létrehozása nem ront és nem is javít a jelenlegi ellátórendszeren.

Van viszont a beszélgetést közlő videóban egy bejátszás, amelyet a Lázár János kancelláriaminiszter által elmondottakból idéznek, ami eleddig mintha mindenki füle mellett elment volna.

Pedig nem kevesebbet mondott a Kormányinfón, mint hogy ő maga már nem támogatja az egészségügyi rendszer átalakítását 2018-ig, mert azt az  egészségügyi ellátás szempontjából kockázatosnak tartja.

A mondat valahol a Kincsessel folytatott beszélgetés videójának hatodik perce körül hallható.

Mindehhez csak adalék, hogy Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár az esetleges bércsökkenések korrigálásával kapcsolatos MTI hírben azt is közölte az új szuperkórházról: reményét fejezi ki, hogy a választásokig eljutnak az intézmény alapkőletételéig. Mint mondta, nehéz lesz tartani a határidőket, mert addig több hatástanulmánynak kell elkészülnie, nem beszélve a tervezésről, a közbeszerzésekről. Ismertette: 1000 ágyas komplexumban gondolkodnak, amely részben megoldaná Dél-Buda ellátását. Az intézménynek 24 órában kellene felvételes ügyeletet biztosítania és el kell tudnia látni a Dunántúl észak-keleti részének legkomolyabb, úgynevezett hármas szintű ellátását is.

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink