hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Lassan fogy a H1N1 elleni vakcina

Az országban nem egységes a kép: a Dunántúlon sokkal többen kérték a vakcinát, mint az ország keleti felében. Egymillió 400 ezer vakcina még raktáron van.

Küszöbön a H1N1 járvány, az ingyenes oltóanyagnak mégis csupán a fele fogyott el eddig. A 65 év felettiek, a krónikus betegek, a kismamák, a gyerekek és az egészségügyi dolgozók idén is ingyen kaphatnak oltást háziorvosuktól.

Tavaly ilyenkor már lecsengőben volt a járvány, idén még csak most tartunk az elején. Egy hónapja mutatták ki először a vírust, január első hetében pedig megugrott a fertőzések száma. Eddig 850 ezret adtak be az ingyenes vakcinából, és még több mint 1 millió 400 ezer van belőle raktáron.

Eddig alig háromezer kismama oltatta be magát H1N1 ellen, pedig a vírus rájuk nézve különösen veszélyes. A nőgyógyászok azt mondják: a terhesség teljes ideje alatt kérhető a vakcina, nem okoz magzati károsodást.

Idén eddig 5 kismamánál mutatták ki a H1N1 vírust, de meggyógyultak és hazamehettek a kórházból. A tavalyi járvány idején 23 várandós anyuka került intenzív osztályra, közülük öten meghaltak.

A DunaTV beszámolóját itt megnézheti.

(forrás: Duna Televízió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés