hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Közel másfél milliárdos egészségügyi fejlesztés Érden

1,3 milliárd forintos uniós támogatásból újították meg a 182 ezer beteget ellátó Érdi Szakorvosi Rendelőintézet. A beruházás összértéke több mint 1,4 milliárd forint.

Az intézet jelenleg több mint 182 ezer lakos ellátását végzi. Az unió 1,3 milliárd forintot meghaladó támogatásának segítségével az érintett lakosság ezentúl egyszerűbben, gyorsabban férhet hozzá az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz a járóbeteg-ellátásban. A beruházásnak köszönhetően új épületszárnyat építettek, fejlesztették a rendelő eszközparkját is. 

Érd és környéke legnagyobb egészségügyi intézménye a Szakorvosi Rendelőintézet, egy átlagos hétköznapon 1200 beteg fordul meg itt. Több mint 180 dolgozójával az összes érdi intézmény között is a legnagyobb, jelenleg több mint 182 ezer lakos általános szintű szakorvosi és gondozói ellátását végzi.

A rendelő igen széttagolt, több, különböző korú és stílusú épületből állt. A legrégebbi ingatlanok szerkezetileg erősen leromlottak, állapotuk, alaprajzi rendszerük nem tette lehetővé a korszerű betegellátáshoz hozzátartozó új funkciók egy már meglévő épületbe telepítését, így új épületszárny felépítése szükségeltetett.

A fejlesztésnek köszönhetően egy műszakilag korszerűtlen épületrész elbontásával és egy új épületszárny megépítésével – nettó 205 négyzetméter bővüléssel - kialakították az egynapos sebészetet, mozgásszervi rehabilitációs nappali kórházat hoztak létre, és megteremtették a kúraszerű ellátások infrastruktúráját. Az eszközpark digitalizációjával fejlesztették a gasztroenterológiát és a radiológiát. Az informatikai rendszer korszerűsítésével megnyílt a lehetőség a telemedicina alkalmazására, amelynek köszönhetően felgyorsul a konzultáció, a betegeknek kevesebb időt kell utazásra fordítaniuk, a gyógyulási folyamat felgyorsítható, és az orvosok munkája is egyszerűbbé válik. Az épület felújítása magába foglalja a teljes körű akadálymentesítést és az egész intézményre kiterjedő fűtés korszerűsítését.

A projekt a Közép-Magyarországi Operatív Program 1,3 milliárd forintot meghaladó támogatásával jött létre. A beruházás összértéke több mint 1,4 milliárd forint.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink