2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Emmi: zökkenőmentes a rehabilitációs betegek kezelése az átállás alatt is

Kovács Gábor az OORI élén

Dr. Kovács Gábor, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója vezeti hétfőtől megbízott főigazgatóként az Országos
Orvosi Rehabilitációs Intézetet (OORI).

A két intézménynek kiemelt szerepe lesz, amikor a koronavírus-járvány tömegessé válik Magyarországon, közölte a szaktárca. Mint írják, a Korányiban már most is nagy számban kezelnek súlyos koronavírus-fertőzött betegeket. Az OORI új épületének infrastruktúrája is teljes körűen alkalmas arra, hogy súlyos, invazív gépi lélegeztetést igénylő koronavírusos betegeket ellásson több mint 200 ágyon.

További lélegeztetési egységek biztosíthatók még az intézet régebbi épületében is kis átalakítással. A biztonságos ellátásra való megfelelő mértékű felkészüléshez komoly erőfeszítésekre van még szükség a Rehabilitációs Intézetben.Részben a járványelleni védekezésben való magas szintű részvétel, részben pedig a rehabilitációra szoruló betegek ellátásában.

Megkezdődtek az intézeten belüli kapacitás átcsoportosítások és az előkészületek a fertőzött betegek fogadására, megtörtént az ellátó személyzet beosztása, átcsoportosítása. A Rehabilitációs Intézetben az átállás alatt is folyamatosan és zökkenőmentesen zajlik a 146 rehabilitáció alatt álló beteg ellátása. A rehabilitációs programokért felelős orvosok véleményezték, hogy az Intézetben jelenleg rehabilitáció alatt álló betegek közül kik bocsáthatók haza, közölték.

(forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma, MTI-OS)

cimkék

Olvasói vélemény: 1,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés