2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Kormánydöntés: szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat

Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs sajtótájékoztatóján a Napi.hu szerint elmondta, hogy felfüggesztik a kijárási tilalmat szentestére.

A magánrendezvényekre is érvényes tíz fős korlátot fenntartja a kabinet, ám ebbe nem számítanak bele a 14 évnél alatti gyermeket. A kijárási korlátozás felfüggesztésének időtartama december 24-től 25-én reggelig tart.

Kiss Róbert azt is bejelentette, hogy az Egyesült Királyságból érkező repülőgépek leszállását megtiltják, ez vonatkozik személyi és privát repülőgépekre, a teherszállítás továbbra is akadálymentes.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a vakcinákról elmondta, hogy mindenkit részletesen tájékoztatnak majd az oltásokról. A vakcina megérkezése új szakaszt jelent, elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházban kezdik meg az oltást, ezt követően 25 helyen oltanak majd. a Pfizer vakcinájának kezelése és tárolása komoly kihívást jelent, de megvannak a tárgyi feltételei.

Az első szállítmányban 5 ezer fő vakcinálására lesz elegendő oltóanyag, az első oltást három hét múlva meg kell ismételni. Először az egészségügyi dolgozókat, majd a szociális intézmények dolgozóit és lakóit oltják be. Ezt követik a magas kockázatú csoportok. A védettség állapota a második oltást követően egy héttel alakul ki. A járványügyi védekezést azonban ezt követően is be kell tartani.

Szentestére felfüggesztik a kijárási tilalmat, de ez az egy nap ne tegyen senkit szabadossá, mondta Müller Cecília. A családon belül is gondolják át, kiket látogatnak meg, vigyázzanak az idős, magas kockázati csoportba tartozó rokonokra.

A Nagy-Britanniában megjelent új vírustörzs behurcolását igyekeznek megakadályozni. Egyelőre bíznak abban, hogy az oltóanyagok a mutáns vírus ellen is védenek majd. Müller Cecília arra biztat mindenkit, hogy oltassa be magát, számolt be az operatív törzs hétfői, online sajtótájékoztatójáról a Napi.hu.

(forrás: Napi.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés