hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kórházsegély: van, aki duplán örülhet

A kórházaknak minap kiosztott 33 milliárdos segély elosztását veti össze az egys intézmények felhalmozott adósságával a Világgazdaság.

A 33 milliárd az év első felében felhalmozott, a Magyar Államkincstár (MÁK) adatai szerint csaknem 50 milliárd forintos tartozás mindössze egy részét fedi le – emlékeztet a lap, megjegyezve, hogy kórházanként még nagyobbak az eltérések.

A fővárosi Szent Imre Kórház például a neki megítélt 1,4 millió forintból a június végére felhalmozott kifizetetlen számlák 1,3 százalékát lesz képes rendezni, a Debreceni Egyetemnek megszavazott 158,2 millió forint a 8 százalékát sem fedezi az év közepi adósságnak.

Ezzel szemben csaknem teljes június végi adósságát maga mögött hagyhatja a zirci, a nagykanizsai, a tatai, a dunaújvárosi, a kecskeméti intézmény, valamint a fővárosi Szent János Kórház. Sőt vannak, amelyek többet is kaptak, mint a náluk bennragadt számlák összege. Az adóssághoz képest a legtöbb pénzzel a sátoraljaújhelyi kórházat stafírungozták ki: 332 millióval, ami majdnem kétszer több, mint a kifizetetlen tartozásállomány – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink