hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kórházi vezetők: még várni kell az új kinevezésekre

A meghallgatások és az értékelési időszak zárultával legkésőbb július 13-án derül ki, kik lesznek az új kórházvezetők. A GYEMSZI eddig az időpontig küldi meg javaslatát az emberi erőforrás miniszternek.

Az egészségügyi intézmények főigazgatói posztjára 79, míg a gazdasági igazgatói posztokra 123 pályázat érkezett – derül ki a GYEMSZI szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből. Mint írják: a megyei önkormányzatok konszolidációjáról, a megyei önkormányzati intézmények és a Fővárosi Önkormányzatok egyes egészségügyi intézményeinek átvételéről szóló 2011. évi CLIV. törvény, valamint a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézetről szóló 59/2011 (IV.12) Korm. rendelet alapján, az átvett egészségügyi intézmények intézményvezetői álláshelyeire a GYEMSZI március 30-án írt ki pályázatot, s a határidő május 14-én éjfélkor lejárt.

A következő lépés a beküldött pályázatok formai ellenőrzése, majd a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § (6) bekezdése alapján a pályázatokat három, egyenként 5 tagból álló bizottság bírálja el, a bírálatnak része a személyes meghallgatás. E fázis 2012. június 4-én zárul majd.

A meghallgatások zárultával az értékelési időszak következik. Legkésőbb 2012. július 13-án a GYEMSZI megküldi javaslatát az emberi erőforrás miniszternek. A kinevezésekről a folyamat zárulta, és az érintettek értesítése után, közleményben adnak majd tájékoztatást.

MedicalOnline
a szerző cikkei

(forrás: GYEMSZI)
hirdetés

Könyveink