hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Kórházi kosztért feljelentés

Feljelentést tervez Juhász Péter, aki már 8. napja tengődik a kórházi szabványételeken. A kaja az Együtt elnöke szerint nem egyszerűen ehetetlen, de nem is felel meg a jogszabályi előírásoknak, közli a hvg.hu.

Az ételekben nincs megfelelő mennyiségű vitamin, és tápanyag is alig, összességében nem segíti a gyógyulást. Az ízéről már nem is beszélünk – így vágott neki 8 nappal ezelőtt akciójának az ellenzéki politikus.

Meglepetés nincs, elmondása szerint a fogások íztelenek, egyformák és összességében annyira kevés az étel, hogy folyamatosan éhes.

Az eredetileg egyhetesnek szánt figyelemfelhívó diétát Juhász 10 naposra tolja ki. Bár eredetileg kerüli a húst, a vegetáriánus létet erre az időre felfüggesztette, máshogy nem is menne, hiszen napi szinten kap húst alig, tartósítószert annál többet tartalmazó felvágottakat. „Volt olyan borsófőzelék is, amiben szinte több volt a liszt, mint a borsó, viszont nyers zöldfélét, salátát nem adnak, ahogy teljes kiőrlésű pékárut sem. Kétszer volt a menü része almalé, ezek szerint ezt szánták friss gyümölcsnek” – sorolta.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink