hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kórházban, szakrendelésen, s háziorvosként is dolgozott az áldoktornő

Kuruzslás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat a Hevesi Járási Ügyészség egy nő ellen, aki négy és fél éven át kezelt betegeket Egerben és Tiszanánán.

Szalóki Zoltán, a Heves megyei főügyész közleményben felidézte: az 54 éves, edelényi születésű vádlott feltehetően még 2008-ban jutott hozzá - tisztázatlan körülmények között - egy hamis orvosi diplomához, amely szerint 1996-ban, a franciaországi Toulouse-ban elvégezte az orvosi egyetemet. A nő azonban soha nem kapott orvosi diplomát, sőt a hamisítvány küllemében sem felelt meg az egyetem által kiállított okiratnak, és az aláírók kiléte sem volt azonosítható.

A nő kérelmére a hamis diplomát Magyarországon az erre illetékes hivatal 2009. január 30-án a magyarországi általános orvosi oklevéllel egyenértékűnek ismerte el, továbbá feljogosította a kérelmezőt a doktori cím viselésére.

Az álorvosnő - aki időközben bekerült az orvosok alapnyilvántartásába is - 2009-ben az akkor a HospInvest Egészségügyi Befektetési Zrt. fenntartásában lévő egri Markhot Ferenc Kórházban közalkalmazottként a gasztroenterológiai, a belgyógyászati és a kardiológiai fekvőbetegosztályon, valamint a kardiológiai és a belgyógyászati szakrendeléseken orvosként dolgozott. 2010 és 2013 között az Agria-Ügyelet Kft.-vel kötött megbízási szerződés alapján Egerben orvosként, illetve ügyeletes orvosként, valamint közalkalmazotti jogviszonyban, az Országos Alapellátási Intézet alkalmazásában Tiszanánán helyettes háziorvosként tevékenykedett. Mindezekért összesen több mint tizenhárom és fél millió forint javadalmazásban részesült.

A vádlott időközben tagfelvételi kérelmet nyújtott be a Magyar Orvosi Kamarához is, ahol a valótlan adatokkal be is jegyezték a közhiteles tagnyilvántartásba, később azonban megkérdőjeleződött orvosi mivolta, ezért eljárás indult ellene, amely 2013 júliusában a lebukásához vezetett.

A Hevesi Járási Ügyészség kuruzslással és kétrendbeli közokirat-hamisítással vádolja a nőt, és felfüggesztett börtön-, valamint pénzbüntetés kiszabására, továbbá az egészségügyi szakképesítést igénylő foglalkozások gyakorlásától történő eltiltásra tett indítványt - közölte Szalóki Zoltán.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink