hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kórházadósság: Varga Mihály nem beszélhet

Jövő hét végére lezárulhatnak a tárgyalások a Pénzügyminisztérium és a vállalatok között, mondta Varga Mihály az Mfor kérdésére válaszolva.

A pénzügyminiszter szerint a legnagyobb 98 kórházi beszállító cég mintegy 49 milliárd forint követeléssel rendelkezik. Jelezte, hogy nincs felhatalmazása beszámolni a tárgyalásokon elhangzottakról, így arról sem, hogy a sajtóhíreknek megfelelően a tárca azt várja a cégektől, hogy mondjanak le a tőkekövetelésük 20 százalékáról, és ebben az esetben közvetlenül a költségvetésből juthatnak hozzá a fennmaradó 80 százalékhoz.

Mindazonáltal az Mfor szerint a Varga Mihály által elmondottakból kiderült, hogy a beszállítók elsősorban a késedelmi kamat elengedéséről tárgyalnának, ami a miniszter szavai szerint egy meghaladott álláspont. Tudomásul kell venni, hogy nem lehet több adóssága a kórházaknak – erősítette meg a tárcavezető a kormány álláspontját, egyben arra hívta fel a figyelmet, hogy a kórházi menedzsment által tett fedezetlen kötelezettségvállalás költségvetési csalásnak minősül.

(forrás: Mfor)
hirdetés

Könyveink