hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Hazánkba látogat a Cullberg Balett

Könnyed komolyság

Szlovénia, Szerbia és Norvégia után idén is ellátogat hazánkba a modern táncművészet egyik vezető társulata, a Cullberg Ballet. Az 1967-ben Birgit Cullberg által alapított, és azóta a Svéd Nemzeti Utazó Társulat, a Riksteatern részeként működő együttest a sokszínűség, maximális szakmai felkészültség és nagy kifejező erő jellemzi. A 2009-es táncfórum keretében április 17-18-án este hét órakor a Művészetek Palotája – Fesztivál Színházában mutatják be Johan Inger három koreográfiáját.

Empty House címmel, Lajkó Félix  zenéjére az új utakra vágyó, magányos emberek küzdelmét jelenítik meg a táncosok. A magyar népzene ritmusaira épülő darabot Erik Belgrund fénytervei teszik teljessé.

„… a sötétség és a fény, a komolyság és a könnyedség között húzódó tájon játszódik. Számos érzelmen keresztül vezet az út, a cél a megszabadulás, a továbblépés. Ezzel a darabbal megpróbáltam elszakadni a tőlem megszokott mintáktól, és ez által – remélem – új utakat találhatok" - mondta Johan Inger Negro con Flores című művéről, amelyet április 18-án mutatnak be. Közvetlenül utána egy vidámabb hangulatú, mégis komoly mondanivalóval bíró darabbal, a Walking Mad-del zárják repertoárjukat, amely három nő és az életükbe belépő férfiak történetét dolgozza fel, Maurice Ravel Bolerójának dallamaira. A darab 2001-ben legjobb produkció címmel megkapta a Holland Táncszínház Lucas Hoving díját.

Nagy Nikolett

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés