hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Könnyebb a kórházigazgatókat vegzálni, mint bemenni az irattárba

Napok óta foglalkozik a sajtó a kórházak durva eladósodásával, s úgy látszik, e téma az intézményfenntartó kíváncsiságát is felkeltette – írja a Népszabadság.

Újabb körlevélben tudakolja a GYEMSZI: melyik önkormányzat tartozik, illetve a kórházak mennyivel maradtak adósak a korábbi tulajdonosaiknak. A főigazgatók egyre nyűgösebbek a mind gyakoribb és egyre értelmetlenebb feladatoktól. A most kért adatsort is, mint a GYEMSZI-kérések legtöbbjét, az érintettek már többször is kigyűjtötték, legutóbb egy hónapja. A főigazgatók, mint azt a Népszabadságnak elmondták, egyre kevésbé értik a fenntartót, hiszen amikor átvették a kórházakat, „csak” adatot szolgáltattak, a legutolsó kispárnahuzatig mindenről bevallást kellett adniuk, így az intézmény valamennyi szerződését – köztük az önkormányzatokkal kötött kontraktusokat is – jelenteniük kellett.

Hetekig szkenneltek, hiszen egy-egy intézményben lehetett akár 1500-2000 szerződés is. Utóbb aztán azt hallották: olyan irdatlan mennyiségű adat ömlött rá a hivatalra, hogy nincs ember, aki azon valaha átrághatja magát. Olyan meg pláne nincs, aki használható módon rendszerezhetné – olvasható a nol.hu cikkében.

 

(forrás: NOL)

cimkék

hirdetés

Könyveink